Loont die thuisbatterij de moeite?

  • 23 augustus 2021

Waarschijnlijk kreeg je wel al eens de vraag of een thuisbatterij een goede investering is. Er bestaan nu wel premies voor thuisbatterijen, maar het blijft moeilijk om de terugverdientijd in te schatten. Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap ontwikkelde daar nu een handige tool voor.

Thuisbatterij-simulator

Met het einde van de terugdraaiende teller lijkt de thuisbatterij een goede oplossing voor zonnepaneleneigenaars die overdag meer stroom opwekken dan ze verbruiken. Zo’n thuisbatterij werkt wel alleen in combinatie met een digitale teller. De thuisbatterij-simulator geeft een indicatieve berekening van de opbrengst van dit systeem. 

Let op, als je de online simulator gebruikt, heb je wel heel wat informatie nodig van de aanvrager. Om de tool te leren kennen, kan het handig zijn hem eerst eens te testen voor jezelf. Wie weet geraak je ook wel overtuigd om een thuisbatterij te plaatsen?

Premie aanvragen

Op de website energiesparen.be vind je altijd het meest recente overzicht van premies voor thuisbatterijen. Je kan ook gemakkelijk een premie voor een thuisbatterij online aanvragen. Ook bij deze premie-aanvraag heb je heel wat informatie nodig. Bekijk zeker vooraf hoe de online aanvraag er uitziet. Zo weet je meteen welke gegevens en bewijsstukken je nodig hebt.