Streekmotor23 steunt klimaatgezonde initiatieven die inspelen op een sociale nood

  • 19 november 2018

Tot 22 november loopt een projectoproep van Streekmotor23 die zich richt op feitelijke verenigingen, vzw’s, scholen, jeugdbewegingen, vennootschappen met sociaal doel. Heb je een lokaal projectidee dat de klimaatverandering tegengaat? Een project rond voedseloverschotten, upcycling/recycling/repair, samenkoken of korte ketenproducten… Misschien komt het in aanmerking voor projectsteun vanuit Streekmotor23. Initiatieven ikv de klimaatverandering komen immers in aanmerking voor de huidige oproep. Een voorwaarde is dat het project ook een belangrijk sociaal aspect heeft. 

Streekmotor23 steunt projecten met een sociale component en een omgevingscomponent. Het project moet zich inzetten voor een sociale nood. Het richt zich hierbij bv. op kwetsbare groepen of beoogt het algemeen versterken van de sociale cohesie. Verder moet het project de omgeving inzetten als hefboom of zich inzetten voor de omgeving (o.a. klimaat, biodiversiteit, erfgoed, landbouw, landschap enz).

Indienen kan tot 22 november 2018. Een jury selecteert de projecten die het best beantwoorden aan de projectcriteria. De geselecteerde projecten krijgen niet zomaar projectsteun: De initiatiefnemers moeten eerst zelf de helft van de nodige middelen inzamelen met crowdfunding. Streekmotor23 verdubbelt het opgehaalde bedrag met een maximum van 5.000 euro. 


Meer info …

KGZOV - streekmotor23