Renovatieadvies aan huis in Sint-Lievens-Houtem

  • 16 november 2020

Via het project "Sint-Lievens-Houtem renoveert!" kan je als particuliere eigenaar gratis persoonlijk advies en begeleiding van experten krijgen voor energiebesparende renovatiewerken aan je eigen woning. Duurzaam renoveren – of BENOveren – betekent voor jou en je gezin lagere energiekosten, een beter wooncomfort en een positieve impact op de vastgoedwaarde van je woning. Schrijf je vandaag nog in en profiteer snel van al deze voordelen!


Voor wie?

Het aanbod geldt voor elke particuliere eigenaar van een woning in Sint-Lievens-Houtem, inclusief alle deelgemeenten. Behalve eigenaars-bewoners kunnen ook verhuurders van woningen gelegen in Sint-Lievens-Houtem van het aanbod gebruik maken. In het laatste geval vragen we van de verhuurder dat deze dit doet in goed overleg met de huurder(s).

Sociale woningen vallen buiten dit project.


Wat heeft “Sint-Lievens-Houtem renoveert!” voor jou te bieden?

Om duurzaam en slim te verbouwen, is objectief advies van een onafhankelijk expert geen overbodige luxe. Er zijn een heleboel beslissingen te nemen als je gaat verbouwen, zeker als je dat op een duurzame manier wil doen. Veel mensen zien ook op tegen de administratieve rompslomp die het met zich meebrengt.

Welke regelgeving is voor mij van toepassing, zijn er premies of tegemoetkomingen waar ik recht op heb, welke werken zijn prioritair en welke kunnen later, welke technieken en materialen kies ik best? En wat met de nieuwe bouwnormen waaraan alle woningen zullen moeten voldoen, ook mijn woning?

Met het project “Sint-Lievens-Houtem renoveert!” maken de gemeente Sint-Lievens-Houtem en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen het zo makkelijk mogelijk om jouw woning duurzaam te renoveren, met gratis advies en begeleiding.

 

Wat houdt deze dienstverlening in?

  1. Renovatieadvies aan huis: tijdens een persoonlijk bezoek van 1,5 uur adviseert de expert welke renovatie-ingrepen aangewezen zijn en worden samen de prioriteiten vastgelegd. Wegens het coronavirus kan het advies aan huis vervangen worden door een tele-renovatieadvies. Meer informatie vind je op de website van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen
  2. Uitgebreid adviesverslag: na het bezoek krijg je een overzichtelijk stappenplan, met per ingreep persoonlijk advies, een inschatting van de kosten en eventuele premies en besparingen
  3. Begeleiding en ontzorging voor renovatie-ingrepen: indien je dat wenst, staat de BENOvatiebegeleider je bij in het zoeken naar geschikte aannemers, vergelijken van offertes, begeleiding bij de uitvoering van de werken
  4. Ontzorging voor aanvraag van premies: na de oplevering van de werken helpt de BENOcoach je om ook de eventuele premies en dergelijke aan te vragen waarvoor je in aanmerking komt.

 

Info en inschrijven:

pdf bestandINFO St-L-Houtem renoveert!.pdf (356 kB)

 

Over dit project:

“Sint-Lievens-Houtem renoveert!” is een project van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen (Provincie Oost-Vlaanderen) en de gemeente Sint-Lievens-Houtem, met steun van de Vlaamse overheid en elektriciteitsnetwerkbeheerder Fluvius (in het kader van de campagne BENOveren of ‘beter renoveren’). Voor het renovatieadvies aan huis wordt samengewerkt met de MilieuAdviesWinkel uit Gent, al enige jaren expertisepartner van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen. Begeleiding en ontzorging wordt voorzien door een erkend BENOcoach waarmee het Steunpunt voor de start van het project een overeenkomst afsluit. In Sint-Lievens-Houtem wordt hiervoor samengewerkt met BENOcoaches van Energiehuis SOLVA.