Regiocongres - Lokale besturen uitgedaagd

  • 17 mei 2019

Dat het een geslaagd regio-event was op donderdag 16 mei. Dat maken we (graag!) op uit de vele positieve reacties die we van de aanwezigen ontvingen.

Via een goedgevuld programma brachten SOLVA | Streekoverleg en de Provincie Oost-Vlaanderen de meer dan 230 deelnemers succesrecepten rond leefbare kernen, werk in eigen streek en open ruimte vrijwaren.

Maar liefst 15 sprekers brachten stuk voor stuk inspirerende concepten, haalbare realisaties, stof tot nadenken. De felgesmaakte presentaties vindt u ook op onze website terug.

Lokale besturen uitgedaagd 

We blijven na deze editie niet op onze lauweren rusten. Op het regiocongres van 2020 wil SOLVA | Streekoverleg graag het podium geven aan lokale besturen en regionale partners. Zij worden uitgedaagd om innovatieve projecten of vernieuwend beleid uit te werken rond de drie strategische krachtlijnen leefbare kernen, werk in eigen streek en open ruimte vrijwaren en zo de felbegeerde "Award winning gemeente 2020" te worden.

We hopen dat we met de editie van 2019 alvast een boost hebben kunnen geven en de neuzen in dezelfde richting hebben gezet om het komende jaar mooie initiatieven te nemen en die koers naar de toekomst in te zetten.

Alle info over het regiocongres, inclusief presentaties vindt u op onze website.

Regiocongres 16052019 bevoorrading Regiocongres 16052019 Bart als spreker Regiocongres 16052019 publiek

© Jonas Verbeke photography