Plannen voor sterke detailhandel in Erpe-Mere en Brakel

  • 29 januari 2020

SOLVA | Streekoverleg zet in samenwerking met UNIZO haar expertise in om een sterk detailhandelsbeleid uit te bouwen in de Zuid-Oost-Vlaamse steden en gemeenten. Dat gebeurt via de opmaak van een doordacht en bruikbaar plan op maat van de stad of gemeente. De voorbije maanden waren de partners hiermee druk in de weer voor de gemeenten Erpe-Mere en Brakel.

Erpe-Mere

Met 8 kernen, 3 steenwegen en meer dan 300 handelspanden staat de gemeente voor een hele uitdaging. De afgelopen maanden hebben de partners gewerkt aan een ruimtelijke en economische analyse en werden verschillende overlegmomenten doorlopen met ondernemers en het bestuur. Aan de hand van deze resultaten worden concrete strategische voorstellen gedaan voor de toekomst op vlak van detailhandel.

Wil u, als ondernemer of geïnteresseerde, ook meer weten over het detailhandelsplan van Erpe-Mere? Kom dan naar het infomoment dat plaatsvindt op donderdag 20 februari 2020 in de raadzaal van het gemeentelijk administratief centrum Steenberg, Oudenaardsesteenweg 458 te 9420 Erpe-Mere.

  • Ontvangst vanaf 19.30u, start om 20.00u.
  • Inschrijven kan door een mail te sturen naar hilde.deschutter@erpe-mere.be en het aantal aanwezige personen door te geven of door te bellen naar de dienst lokale economie van Erpe-Mere op 053 60 34 56.

Brakel

Ook de gemeente Brakel heeft SOLVA | Streekoverleg de opdracht gegeven tot opmaak van een detailhandelsplan. De analysefase is lopende. Momenteel worden er verschillende overlegmomenten met ondernemers en het beleid gehouden. Hun kennis en ervaringen zijn immers zeer waardevol en kunnen niet uit cijfers worden gehaald. In een latere fase zal voor de hele gemeente een infomoment over het detailhandelsplan worden georganiseerd.

Indien u graag op de hoogte wordt gehouden van het detailhandelsplan van Brakel, kunt u een mailtje sturen naar yiqiao.wang@so-lva.be

Traject IDHP BrakelFiguur: Timing en trajectschema detailhandelsplan Brakel

Contact
Yiqiao Wang
Yiqiao Wang
ruimtelijk planner
053 73 74 23
0484 36 02 41