Mijn VerbouwPremie: update eind 2024-begin 2025

17/09/2024
Wonen

De succesvolle Mijn VerbouwPremie ondergaat regelmatig wijzigingen. SOLVA geeft jou graag een overzicht van de eerstvolgende aanpassingen.

Last call premie gascondensatieketel

Wie tot de laagste inkomenscategorie behoort of de woning doorverhuurt via de woonmaatschappij (het vroegere SVK-verhuren) kan nog tot 31 oktober 2024 een premie aanvragen, als de gascondensatieketel werd geplaatst voor 31 oktober 2023. Er moeten verscheidene parameters gecheckt worden, maar het kan dus nog in bepaalde gevallen.

Het Energiehuis SOLVA speurt nu actief naar eigenaars die via een Mijn VerbouwLening nog in aanmerking komen voor een premieaanvraag.

Lagere premiebedragen

Wat eind 2023 al in de lucht hing, wordt nu de realiteit. Vanaf 1 januari 2025 verlagen de meeste premiebedragen. Heel kort samengevat. De bedragen van doelgroep 2 worden vanaf dan de bedragen voor doelgroep 1. Doelgroep 2 verlaagt op zijn beurt. Bijvoorbeeld bij dakwerken komt 25% van de factuur in aanmerking met een maximum van € 2750.

Op de website van Mijn VerbouwPremie vind je per doelgroep de juiste bedragen, zowel voor 2024 als voor 2025.

Nu we het toch over Mijn VerbouwPremie hebben: wist je dit al?

Sinds eind augustus kunnen de aanvragers via het loket raadplegen welke documenten zij opgeladen hebben bij hun aanvraag als bijkomende stukken die ze nadien bezorgden. Dit geldt voor nieuwe premieaanvragen vanaf 29 augustus 2024 of voor aanvragen die nog in behandeling waren op die datum.

Gerelateerde artikelen