Gratis cv-ketelonderhoud: afspraken voor categorie 3

17/09/2024
Wonen

In het kader van het project ‘ketelonderhoud’ kunnen mensen met een laag inkomen beroep doen op het Energiehuis SOLVA om een gratis onderhoud van hun gas- of stookolieketel te laten uitvoeren. Mensen uit inkomenscategorie 4 komen er sowieso voor in aanmerking. Mensen uit inkomenscategorie 3 moeten eerst een attest van het OCMW verkrijgen. Het Energiehuis moet het Vlaams Energie- en Klimaat Agentschap dat attest kunnen voorleggen.

Criteria voor het attest

De situatie veroorzaakt mogelijks een aanzienlijke werklast voor het OCMW. Ieder OCMW is wel vrij om al dan niet extra criteria op te leggen voor mensen uit categorie 3. Een OCMW kan er dus ook voor kiezen om iedere aanvraag uit inkomenscategorie 3 goed te keuren. Energiehuis SOLVA staat in voor de controle van de inkomenscategorie.

Snelle afhandeling

Beslist het OCMW om iedereen uit categorie 3 toe te laten? Dan kan Energiehuis SOLVA de attesten per kwartaal gebundeld ter ondertekening aan het OCMW voorleggen. Het Energiehuis laat dan iedereen uit inkomenscategorie 3 tot het project toe, en zal het OCMW per kwartaal contacteren om de attesten te ondertekenen voor alle deelnemers uit categorie 3.

Het OCMW verbindt zich ertoe om de attesten binnen de 2 weken ondertekend terug te bezorgen aan het Energiehuis. Het Energiehuis zal de OCMW’s contacteren om verdere afspraken te maken.

Voortaan kan je ook het gratis ketelonderhoud aanvragen via de website van het Energiehuis.

Gerelateerde artikelen