5 redenen waarom investeren in het duurzame bedrijventerrein Doorn Noord een slimme zet is

16/07/2024
Ondernemen

De ruimte om te ondernemen raakt stilaan op. Als ondernemer moet je dus een ingewikkelde puzzel leggen om de beste keuze te maken voor jouw bedrijf. Het Regionaal Bedrijventerrein Doorn Noord biedt ondernemers een unieke kans om hun onderneming te laten groeien. Hieronder lees je 5 redenen waarom investeren in een perceel op Doorn Noord een slimme zet is.

1. Samenwerking en groei

Doorn Noord is meer dan alleen een bedrijventerrein. Het vormt een compleet ecosysteem. Hier streven bedrijven naar een dynamische onderlinge samenwerking, waarbij economisch voordeel, milieubewustzijn en sociale samenhang centraal staan. Investeerders in het bedrijventerrein hebben naast hun private kavel ook een aandeel in de gemeenschappelijke delen zoals groenbuffers, wadi’s, grachten, waterbufferbekkens en meer.

Het beheer van deze gemeenschappelijke delen wordt toevertrouwd aan een Vereniging van Mede-Eigenaars (VME), waarbij SOLVA optreedt als syndicus en parkbeheerder. Dit maakt Doorn Noord niet alleen een levendige en dynamische plek voor uw onderneming, maar ook een georganiseerd en duurzaam bedrijfsnetwerk.

2. Duurzaamheid en milieu

Duurzaamheid staat centraal in de visie van Doorn Noord. Als het eerste duurzame bedrijventerrein van de regio is het terrein ontworpen met milieuvriendelijke infrastructuur en groene energieoplossingen. Dat zorgt ervoor dat bedrijven kunnen opereren met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het imago van je bedrijf, iets waar mogelijke klanten of investeerders steeds meer rekening mee houden.

3. Dynamische bedrijven

Het bedrijventerrein is de thuisbasis van een diverse en dynamische groep van bedrijven uit verschillende sectoren. Momenteel zijn er al vier bedrijven actief op het terrein. Zes andere zijn aan het bouwen of zullen binnenkort van start gaan.

4. Stimulans voor de lokale en regionale economie

Nieuwe bedrijven creëren werkgelegenheid, stimuleren de vraag naar lokale diensten en producten, en dragen bij aan de economische groei van de regio. Dat versterkt niet alleen de positie van de individuele bedrijven, maar ook die van de gehele gemeenschap. Een sterke gemeenschap zal een regio dan weer welvarender maken, wat ten goede komt aan de bedrijven die er gesetteld zijn.

5. Hier is wél nog plaats

Met nog 5 hectare bedrijfsgrond beschikbaar, biedt Doorn Noord heel wat mogelijkheden voor jouw onderneming. Deze percelen zijn ideaal voor bedrijven die een minimale oppervlakte van 5000 m² en een maximale oppervlakte van 30.000 m² nodig hebben. Door de schaarste aan ruimte om te ondernemen en de beperkte mogelijkheden tot het aansnijden van open terrein in de toekomst, zijn dit de allerlaatste grote percelen die nog beschikbaar zijn in Ninove.

Ruimtelijke kwaliteit op Doorn Noord
Kwalitatieve inrichting van het private domein

Conclusie

Het kopen van een perceel op het Regionaal Bedrijventerrein Doorn Noord is een strategische zet met diverse voordelen die de groei en het succes van uw bedrijf bevorderen. Van economische kansen tot duurzaamheid en sociale betrokkenheid, Doorn Noord biedt een ideale omgeving voor ondernemers die vooruit willen en willen investeren in een bloeiende toekomst. Neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden te verkennen.


Heb je vragen over de percelen op dit bedrijventerrein of over onze andere bedrijventerreinen? Ons team staat klaar om je te helpen bij al jouw vragen.

Gerelateerde artikelen