Zottegem en SOLVA bundelen krachten voor nieuw bedrijfsverzamelgebouw

04/10/2024
Ondernemen en Economie

Stad Zottegem en SOLVA kondigen de komst aan van een innovatief bedrijfsverzamelgebouw op het regionaal bedrijventerrein Meerken, gelegen aan de kruising van de N42 en Buke. Dit toekomstgerichte project zal in 2026 gerealiseerd worden en biedt tal van voordelen voor groeiende KMO’s.

EFFICIENT RUIMTEGEBRUIK

“Met dit bedrijfsverzamelgebouw willen we ondernemers ondersteunen die een te kleine activiteit hebben om een groot perceel te kopen, maar toch graag de voordelen van een bedrijventerrein willen”, aldus Bart Wallays, Algemeen Directeur bij SOLVA. “Deze aanpak speelt in op het toenemende ruimtegebrek voor nieuwe bedrijventerreinen, waardoor het essentieel is om de beschikbare ruimte op bestaande terreinen efficiënter te benutten.” Het gebouw biedt ondernemers de mogelijkheid om een werkplek te delen met andere bedrijven, terwijl ze profiteren van gedeelde faciliteiten zoals vergaderzalen, sanitair en een onthaal. Door zich met dit project te richten op KMO’s, boort SOLVA een heel nieuw segment van ondernemers aan.

KINDERDAGVERBLIJF IN ONDERZOEK

Er wordt gekeken naar de mogelijkheid om een kinderdagverblijf te integreren in het gebouw. “Dit speelt in op het tekort aan kinderopvang in Zottegem”, zegt schepen Brecht Cassiman daarover. “Daarnaast zijn er veel voordelen verbonden aan het feit dat er een kinderdagverblijf komt waar veel werkgelegenheid is.” Momenteel loopt het onderzoek in samenwerking met zorgverleners en het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA).

 

DUURZAAM ONDERNEMEN
Het gebouw wordt uitgerust met duurzame technologieën zoals zonnepanelen en waterbuffering, om het energieverbruik te optimaliseren. Bedrijven kunnen gebruik maken van gedeelde voorzieningen zoals parkeerplaatsen, afvalbeheer en laad- en loszones, wat bijdraagt aan een efficiënter en milieuvriendelijker gebruik van ruimte en middelen.
Burgemeester Evelien De Both: “Dit project biedt onze ondernemers de kans om zich te vestigen in een omgeving die niet alleen efficiënt is, maar ook duurzaam en toekomstgericht. Het versterkt Zottegem als een ondernemingsvriendelijke stad.”

PLANNING:

Vergunningsaanvraag verwacht in 2025
Bouwstart voorzien in 2026
De aanstelling van een architect en aannemer is momenteel lopende

Met dit bedrijfsverzamelgebouw willen Zottegem en SOLVA ruimte creëren voor de ondernemers van de toekomst, in een innovatieve en duurzame werkomgeving.

hashtagZottegem hashtagSOLVA hashtagOndernemen hashtagBedrijventerrein hashtagKMO hashtagDuurzaamOndernemen hashtagMeerken hashtagKinderopvang hashtagInnovatie hashtagToekomstgerichteStad hashtagSamenGroei

Gerelateerde artikelen