Nieuws

  • 8 juni 2021
Doorn Noord archeologie

Archeologisch onderzoek Doorn Noord op de tijdlijn

Vóór de start van de aanleg van het bedrijventerrein Doorn Noord, vond er een grootschalige archeologische opgraving plaats. Van 2018 tot en met 2020 voerde de archeologische dienst van SOLVA er onderzoek uit, in opdracht van de stad Ninove.
IGS wonen planning
  • 4 juni 2021

Evaluatie en planning IGS Wonen

Dit voorjaar rapporteerden we voor het eerst aan Wonen-Vlaanderen over de intergemeentelijke samenwerking lokaal woonbeleid. Begin 2020 gingen 19 Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten een samenwerking aan om het lokale woonbeleid naar een hoger niveau te tillen.
  • 1 juni 2021

Start campagne 1000 geveltuinen

SOLVA, het intergemeentelijk samenwerkingsverband van Zuid-Oost-Vlaanderen, lanceert vandaag de campagne #1000geveltuinen. Duizend extra geveltuinen: dat doel hebben heel wat steden en gemeenten in Zuid-Oost-Vlaanderen voor ogen aan de start van deze campagne.
Campagnebeeld Bouwdos
  • 17 mei 2021

Succesvolle Bouwdoos-avond in Sint-Lievens-Houtem

Een team actieve inwoners van Sint-Lievens-Houtem geeft deze zomer het kerkplein van Vlierzele een tijdelijke nieuwe inrichting. Met zit-, speel- en bouwelementen uit De Bouwdoos maken ze van het plein weer het kloppend hart van het dorp, zoals weleer.
ventilatie
  • 4 juni 2021

Ventileren en CO2-meetapparatuur

Morgen krijgen we weer wat meer vrijheid. De deuren van de horeca, fitness en bedrijven gaan open. Maar … is de lucht daarbinnen wel gezond? En daarmee bedoelen we niet alleen virusvrij. Ook andere onzichtbare delen bezoedelen de binnenlucht.
CNG voertuig Oosterzele
  • 18 mei 2021

Streekintercommunales starten aankoopcentrale duurzame voertuigen

De gezamenlijke aankoop van (elektrische) voertuigen is een gewaardeerde dienstverlening, die lokale besturen ontzorgt en de nodige besparingen oplevert.
Bronbemaling
  • 13 mei 2021

Overlegtafel bronbemaling: wat kwam er uit de bus?

Waterverspilling bij bronbemaling roept veel vragen op bij buurtbewoners. Er wordt soms maandenlang grondwater opgepompt en rechtstreeks geloosd in de riolering. Vooral in tijden van droogte, wanneer men spaarzaam moet omgaan met water, zorgt dit voor frustratie bij inwoners.
Vrijheidspark ontwerp
  • 4 juni 2021

Blauwgroen ontwerp Vrijheidspark

Het Denderleeuws gemeentebestuur wil van het verwaarloosd Broekbos een attractieve zone maken. Het wordt een echt ‘natuurbelevingspark’, met een versterkte en beschermde biologische waarde. Na het eerste voorontwerp volgde een schetsontwerp door het studiebureau OMGEVING.
Afwasmachine Papillon
  • 17 mei 2021

Uitrol project Papillon in Zuid-Oost-Vlaanderen

De overstap naar duurzame energie is niet voor iedereen weggelegd, omdat er toch wel een kostenplaatje aan verbonden is. Daarom zette Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen een project op samen met Bosch, om energiezuinige huishoudtoestellen te verhuren aan gezinnen in energiearmoede.
Stuurgroep
  • 29 april 2021

Evaluatie IGS Wonen per cluster

In het voorjaar organiseerden we de eerste stuurgroep van 2021 voor de zes clusters van IGS Wonen. We maakten de rapportering van het werkingsjaar 2020 samen met het verslag van deze stuurgroep over aan Wonen Vlaanderen.