Nieuws

  • 29 mei 2020
Standplaats voor 2 elektrische deelwagens in Sint-Lievens-Houtem

Opening eerste mobipunt en standplaats eerste deelwagens

Deze middag is het mobipunt op het marktplein van Sint-Lievens-Houtem plechtig ingehuldigd. Het is meteen ook de eerste locatie van het regionaal autodeelsysteem dat SOLVA en Valckenier Share in onze regio uitrollen.
20200304-_K4A9674.jpg
  • 18 mei 2020

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele erkent IOED Denderland en IOED Vlaamse Ardennen

Op 30 april erkende Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, drie nieuwe onroerenderfgoedgemeenten en vijf intergemeentelijke onroerenderfgoeddiensten (IOED) in Vlaanderen.
Internet of things
  • 8 april 2020

Mobipunten van de toekomst

Vlaams minister Hilde Crevits, bevoegd voor economie en innovatie, heeft aan de stad Aalst een budget van 205.000€ toegekend om samen met Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove en met ondersteuning van intercommunales SOLVA en Leiedal een project te realiseren ingediend in het kader
Bovengrondse muren kerk Sint-Adriaansabdij Geraardsbergen
  • 7 april 2020

De Sint-Adriaansabdij in Geraardsbergen

Stad Geraardsbergen startte onlangs met de renovatie van het Abdijpark. De site gaat terug op het domein van de middeleeuwse Sint-Adriaansabdij. Omwille van de uitzonderlijke historische waarde is het gebied beschermd als stadsgezicht.
Klimaatgezond dorp
  • 11 mei 2020

Word jij energieambassadeur?

Verenigingen, scholen, bedrijven, organisaties, lokale besturen of intergemeentelijke samenwerkingsverbanden kunnen bij de Provincie Oost-Vlaanderen een subsidie van maximum 20.000 euro aanvragen voor concrete projectvoorstellen die de CO2-uitstoot drastisch doen verminderen.
Spandoek aan gebouw SOLVA met de tekst: Dank je om voor ons te zorgen
  • 8 april 2020

Wij blijven bereikbaar

Intussen loopt de vierde week van strikte coronamaatregelen en is het einde nog niet in zicht. Ook SOLVA werkt sinds 16 maart vanuit de huiskamers en aan de keukentafels van onze medewerkers.
  • 7 april 2020

Regionaal autodelen start in juni

In de loop van de maand juni komen in 14 Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten elektrische deelwagens. Door de corona-maatregelen wordt de voorstelling van het regionaal autodeelsysteem verschoven naar maandag 22 juni.
Tekst Energiehuis SOLVA in het blauw
  • 11 mei 2020

Goedkeuring nieuwe samenwerkingsovereenkomst Energiehuis SOLVA

De voorbije maand keurden heel wat gemeenteraden de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen Energiehuis SOLVA en de lokale besturen goed. Energiehuis SOLVA zet hiermee haar uitgebreide dienstverlening verder voor 20 van de 21 gemeenten.
Cultuurhuis EMotia Erpe-Mere
  • 7 april 2020

Duurzaamheidstechnieken Cultuurhuis EMotia

Op 9 maart werd EMotia, het gloednieuwe Cultuurhuis van de Gemeente Erpe-Mere, officieel geopend onder grote belangstelling. SOLVA was bouwheer bij dit mooie project.
STREEKOVERLEG staand
  • 7 april 2020

Stopzetting financiering Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen

Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen pakt al meer dan 20 jaar regiogebonden vraagstukken aan op vlak van economie en ondernemen, werkgelegenheid en mobiliteit. De Vlaamse regering besliste echter om de subsidiëring van de streekplatformen in Vlaanderen vanaf 1 augustus 2020 stop te zetten.