Nieuws

  • 19 november 2020
Pro Natura

Groeninrichting bedrijventerrein Doorn Noord door sociaal economiebedrijf

Dat een bedrijventerrein geen kale, grijze vlakte hoeft te zijn, hebben ze in Ninove op het nog aan te leggen bedrijventerrein Doorn Noord goed in de oren geknoopt.
  • 18 november 2020

Toekomst streekbeleid in Zuid-Oost-Vlaanderen

Het streekbeleid in Zuid-Oost-Vlaanderen heeft heel wat verschillende (juridische) vormen, structuren en personeelsbezetting gekend. Van vzw tot ESF-project en van 1 naar 8 en terug naar 1 medewerker.
Noodkoopfonds
  • 18 november 2020

Goedkeuring subsidiedossiers noodkoopwoningen

Geraardsbergen en Ninove kunnen beroep doen op net goedgekeurde subsidies vanuit het Noodkoopfonds om kwetsbare eigenaars te ondersteunen bij het energetisch renoveren van hun woning.
Campagnebeeld Bouwdoos
  • 16 november 2020

Dorpspleinen herinrichten via De Bouwdoos

Met het project "De Bouwdoos" zullen vijf dorpspleinen in de Vlaamse Ardennen gedurende 1 maand een tijdelijke invulling krijgen. Drie dorpspleinen haalden al de selectie, namelijk Kluisbergen (Ruien), Sint-Lievens-Houtem (Vlierzeledorp) en Zottegem (Velzekedorp).
Logo Hoppinpunten
  • 18 november 2020

Waarom willen lokale besturen werken aan hoppinpunten?

Waarom willen steden en gemeenten investeren in hoppinpunten (of mobipunten)? Dat is het uitgangspunt van een online bevraging die dit najaar werd gelanceerd bij  beleidsmakers in onze regio.
Cover meerjarenplan
  • 18 november 2020

Duurzaamheid centraal in de meerjarenplannen van Zuid-Oost-Vlaanderen

Verledden van de openbare verlichting, vernieuwen van de infrastructuur, de fiets centraal, renovatie of nieuwbouw van gemeentelijke gebouwen, versterking lokale economie, leegstand aanpakken, herbestemming van kerken, versterken van de omgevingshandhaving en leefloners maximaal activeren.
Nieuwe klimaatmedewerkers
  • 16 november 2020

Ontmoet onze intergemeentelijke klimaatmedewerkers

SOLVA heeft in oktober Emilie De Witte en Stien De Cock als klimaatmedewerkers aangeworven. Hierdoor bestaat het (volledig vrouwelijke) SOLVA-klimaatteam nu uit drie intergemeentelijke klimaatmedewerkers en een coördinator.
  • 18 november 2020

Woonuitbreidingsgebied Terjoden (Aalst) wordt groene recreatiepool

De wijk Terjoden in Aalst krijgt er weldra een groene recreatiepool bij. Het "RUP Terjoden recreatief" dat de Aalsterse gemeenteraad in zitting van 23 juni 2020 definitief vaststelde, schept hiervoor het planologische kader.
Weerstation
  • 17 november 2020

Zuid-Oost-Vlaamse leerlingen leren over het klimaat dankzij weerstations

Via VLINDER, een project van UGent dat staat voor VLaanderen IN De weeR, nemen verschillende scholen in onze regio het peterschap op van een weerstation dat lokaal wordt geïnstalleerd op een wetenschappelijk interessante locatie.
Campagnebeeld Sint-Lievens-Houtem renoveert
  • 16 november 2020

Renovatieadvies aan huis in Sint-Lievens-Houtem

Via het project "Sint-Lievens-Houtem renoveert!" kan je als particuliere eigenaar gratis persoonlijk advies en begeleiding van experten krijgen voor energiebesparende renovatiewerken aan je eigen woning.