Nieuws

  • 15 september 2021
noodkoopfonds

Vacature renovatiecoach bij Energiehuis SOLVA

Energiehuis SOLVA maakt particulieren wegwijs in de steunmaatregelen voor energie-investeringen en renovatiewerken, in het bijzonder de verbouwers in een kwetsbare situatie.
  • 15 september 2021

De Bouwdoos ... wordt vervolgd!

Eind 2019 kon SOLVA met vier partners “De Bouwdoos” in het leven roepen dankzij een subsidie. Het doel? Vijf grijze dorpspleinen tijdelijk tot levendige ontmoetingsplekken transformeren, met het oog op een duurzame nieuwe invulling.
  • 15 september 2021

Zo steunt SOLVA het Lokaal Energie - en Klimaatpact

Het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP) zet Vlaamse steden en gemeenten aan om enkele concrete en ambitieuze klimaatdoelstellingen te behalen tegen 2030. Het pact beklemtoont de sleutelrol van lokale besturen in het Vlaamse klimaat- en energiebeleid.
  • 23 augustus 2021

Aan de slag met het meldpunt ‘discriminatie op de huurmarkt’

Sinds 2020 zijn lokale besturen verplicht een meldpunt in te richten voor discriminatie op de private huurmarkt. De bedoeling is vooral dat mensen ergens terecht kunnen met hun klacht, en dat gegronde klachten bij Unia terechtkomen.
Campagnebeeld De Meerdoeners
  • 15 september 2021

Eerste Meerdoeners brainstorms, check!

Inwoners van Zwalm, Kluisbergen en Sint-Lievens-Houtem kunnen zich aanmelden als ‘Mee(r)doeners’. Onder begeleiding van het participatiebureau Ecolife kiezen ze tot drie klimaatacties die ze met een gemeentebudget mogen uitwerken.
  • 23 augustus 2021

Loont die thuisbatterij de moeite?

Waarschijnlijk kreeg je wel al eens de vraag of een thuisbatterij een goede investering is. Er bestaan nu wel premies voor thuisbatterijen, maar het blijft moeilijk om de terugverdientijd in te schatten.
noodkoopfonds
  • 23 augustus 2021

Infosessie Noodkoopfonds - projectoproep 2021

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap lanceert midden september een tweede projectoproep in het kader van het Noodkoopfonds. Om onze steden en gemeenten te informeren over de nieuwe voorwaarden, organiseert SOLVA een online infosessie.
  • 15 september 2021

Ontdek het auto- en fietsdelen in de Week van de Mobiliteit

Tijdens de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september zetten heel wat gemeenten hun duurzaam mobiliteitsbeleid in de verf.
  • 23 augustus 2021

Kortingsbon energiezuinige wasmachine of koelkast

Beschermde afnemers van gas en elektriciteit kunnen bij Fluvius een kortingsbon aanvragen voor de aankoop van een energiezuinige wasmachine of koelkast. We leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat, zodat jij beschermde klanten optimaal kan informeren en helpen bij hun aanvraag.
  • 7 juli 2021

Nieuwe ZieZo-brochure: overzicht van herstellings- en onderhoudsregels voor de huurwoning

Het agentschap Wonen-Vlaanderen heeft een eengemaakte en herwerkte versie van het “ZieZo!... Handig boekje voor huurders” uitgebracht.