Nieuws

  • 13 augustus 2020

Hoe zit dat met zonnepanelen en die terugdraaiende teller?

Wie zonnepanelen heeft geplaatst vóór 1 juli 2019 zal waarschijnlijk kunnen bevestigen dat hij/zij op een zonnige dag wel eens heeft gekeken hoe de teller terugdraait. 
Fietsende mensen
  • 25 juni 2020

Provinciale groepsaankoop groene stroom met Belgisch kantje

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de Provincie Oost-Vlaanderen ook in 2019-2020 een groepsaankoop groene stroom. Het totaal aantal inschrijvingen daalde lichtjes voor zowat alle gemeenten in onze provincie. Zuid-Oost-Vlaanderen was goed voor 20% van het totale aantal inschrijvingen.
Standplaats voor 2 elektrische deelwagens in Sint-Lievens-Houtem
  • 29 mei 2020

Opening eerste mobipunt en standplaats eerste deelwagens

Deze middag is het mobipunt op het marktplein van Sint-Lievens-Houtem plechtig ingehuldigd. Het is meteen ook de eerste locatie van het regionaal autodeelsysteem dat SOLVA en Valckenier Share in onze regio uitrollen.
Tekst Energiehuis SOLVA in het blauw
  • 11 mei 2020

Goedkeuring nieuwe samenwerkingsovereenkomst Energiehuis SOLVA

De voorbije maand keurden heel wat gemeenteraden de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen Energiehuis SOLVA en de lokale besturen goed. Energiehuis SOLVA zet hiermee haar uitgebreide dienstverlening verder voor 20 van de 21 gemeenten.
Woningpas
  • 25 juni 2020

De Woningpas

De Woningpas, het gratis digitaal paspoort voor alle woningen in Vlaanderen, kan nu ook gedeeld worden met derden.
20200304-_K4A9674.jpg
  • 18 mei 2020

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele erkent IOED Denderland en IOED Vlaamse Ardennen

Op 30 april erkende Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, drie nieuwe onroerenderfgoedgemeenten en vijf intergemeentelijke onroerenderfgoeddiensten (IOED) in Vlaanderen.
Internet of things
  • 8 april 2020

Mobipunten van de toekomst

Vlaams minister Hilde Crevits, bevoegd voor economie en innovatie, heeft aan de stad Aalst een budget van 205.000€ toegekend om samen met Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove en met ondersteuning van intercommunales SOLVA en Leiedal een project te realiseren ingediend in het kader
  • 22 juni 2020

28 elektrische deelauto's in Zuid-Oost-Vlaanderen

In vijftien Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten zijn vanaf vandaag één tot drie elektrische deelwagens ter beschikking via het regionaal deelsysteem van Valckenier Share.
Klimaatgezond dorp
  • 11 mei 2020

Word jij energieambassadeur?

Verenigingen, scholen, bedrijven, organisaties, lokale besturen of intergemeentelijke samenwerkingsverbanden kunnen bij de Provincie Oost-Vlaanderen een subsidie van maximum 20.000 euro aanvragen voor concrete projectvoorstellen die de CO2-uitstoot drastisch doen verminderen.
Spandoek aan gebouw SOLVA met de tekst: Dank je om voor ons te zorgen
  • 8 april 2020

Wij blijven bereikbaar

Intussen loopt de vierde week van strikte coronamaatregelen en is het einde nog niet in zicht. Ook SOLVA werkt sinds 16 maart vanuit de huiskamers en aan de keukentafels van onze medewerkers.