Kortingsbon energiezuinige wasmachine of koelkast

  • 23 augustus 2021

Beschermde afnemers van gas en elektriciteit kunnen bij Fluvius een kortingsbon aanvragen voor de aankoop van een energiezuinige wasmachine of koelkast. We leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat, zodat jij beschermde klanten optimaal kan informeren en helpen bij hun aanvraag.

2 x 150 euro korting

Beschermde afnemers of ‘beschermde klanten’ krijgen een financiële tegemoetkoming om een energiezuinige wasmachine of koelkast aan te kopen. Elk gezin op hetzelfde adres kan maximaal 2 keer per jaar een gepersonaliseerde kortingsbon van 150 euro aanvragen.

Aanvraag

Als je iemand helpt bij de aanvraag van deze kortingsbon is het belangrijk om de voorwaarden te kennen. Je kan de kortingsbon eenvoudig online aanvragen op de website van Fluvius. Je vindt er ook een lijst met deelnemende winkels.

Voorwaarden

Vanaf 1 maart 2021 zijn de nieuwe energielabels van kracht. Wasmachines komen sinds dan vanaf energielabel C (het vroegere A) in aanmerking voor de kortingsbon, koelkasten vanaf energielabel D (het vroegere A+). Het agentschap economie maakte een mooi overzicht over de nieuwe energielabels. Let op! De kortingsbon geldt niet voor diepvriezers, droogkasten of andere elektrische toestellen.