Jan en Filip stapten in op de groepsaankoop isolatie. Lees wat ze ervan vinden en stap nog in tot 31 december

  • 10 oktober 2018

Met de herfst en winter voor de deur, beginnen de temperaturen gevoelig te dalen. Hier en daar wordt de verwarming al hoger gedraaid. Onze energie wordt echter steeds duurder. Graag willen 18 steden en gemeenten de kost op de energiefactuur van hun inwoners drastisch verminderen. Als het kan, met maar liefst 20% . Daarom bieden zij via SOLVA en i.s.m. Zero Emission Solutions en energiehuis Bea een groepspaankoop dak- en spouwmuurisolatie aan.

De actie liep van 01.02.2018 tot en met 31.12.2018 (inschrijven is niet meer mogelijk).

We laten 2 mensen aan het woord die reeds intekenden op de groepsaankoop en waarvan de werken werden uitgevoerd. Jan tekende in op de dakisolatie en Filip op spouwmuurisolatie. Ontdek wat zij ervan vinden, want investeren in energiebesparende maatregelen is niet alleen een verstandige zet om je factuur drastisch te verminderen, het is tegelijk goed om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

 

JAN LIET ZIJN DAK ISOLEREN

Dag Jan,  U heeft zich ingeschreven voor de groepsaankoop dakisolatie van Solva. Van waar de interesse om een energiebesparende maatregel te laten uitvoeren?

Mijn vrouw en ik, zijn al enkele jaren aan het bekijken wat we uit energetisch opzicht nog kunnen verbeteren aan onze woning.  Mijn vrouw wil al enkele jaren bijkomend de zoldervloer isoleren maar ik vond dit geen prioriteit aangezien ons dak volgens de normen van de jaren 70 reeds geïsoleerd was.
Toen ik in het gemeentelijk infoblad van de stad Ninove de groepsaankoop opmerkte, leek me dit echter wel een goede opportuniteit. Ik heb dus toch maar besloten om mijn vrouw gelijk te geven, ons in te schrijven voor de groepsaankoop en uiteindelijk hebben we ook de werken laten uitvoeren.

Nog geen spijt gehad van deze beslissing?

Tijdens de hittegolven hebben we gemerkt dat het beduidend koeler is in onze slaapkamer. De voordelen zijn dus momenteel al zeker merkbaar en dus verwachten we in de wintermaanden zeker het omgekeerde effect. Daarbovenop verwachten we dat we jaarlijks ongeveer 25% op onze energiefactuur kunnen besparen. Dus nee, zeker geen spijt dat we de werken hebben laten uitvoeren.

Bent u tevreden over het verloop van de werken en de groepsaankoop?

Zeker, de werken zijn vlot verlopen. Ondanks de hoge temperaturen op zolder tijdens de werken, ging het zeer goed vooruit. De toch behoorlijke klus werd op een week tijd geklaard. Daarbovenop waren het ook nog eens zeer vriendelijke mensen. Daarnaast ben ik ook heel goed begeleid bij de aanvraag van mijn premie voor dakisolatie bij Eandis. Hierdoor heb ik nog eens 6 euro per vierkante meter extra uitgespaard. Ik kan de groepsaankoop dus zeker aanraden!

 

FILIP KIEST VOOR SPOUWMUURISOLATIE

Dag Filip, jij hebt er voor gekozen om je spouwmuur te laten isoleren met onze groepsaankoop. Van waar de interesse om een energiebesparende maatregel te laten uitvoeren?

Om eerlijk te zijn sprak voornamelijk de korting op de energiefactuur me aan. Maar als ik daarnaast iets kan doen voor het milieu, is dat zeker mooi meegenomen! De kostprijs van spouwmuurisolatie valt trouwens heel goed mee, minder dan 20 euro per m². Daarnaast krijg je van Eandis nog eens een premie van  5 euro per m². Voor mijn woning, een stevig rijhuis, kwam de investering op ongeveer 1800 euro. Maar dat geld heb ik op vijf jaar ongeveer terug verdiend, de stap naar uitvoering was dus rap gezet.

Wat sprak u aan in het aanbod van de groepsaankoop?

De groepsaankoop maakte het voor mij eigenlijk heel eenvoudig om een correcte aannemer met een correcte prijs te vinden. Ik moest geen meerdere offertes aanvragen, prijzen vergelijken om zeker te zijn van een correcte prijs. De ondersteuning van jullie bij de aanvraag van de premie, energielening was ook mooi meegenomen. Ik werd volledig ontzorgd en begeleid door mensen met kennis van zaken. Een comfortabel gevoel!

En het verloop van de werken, bent u daar tevreden over? Al enkele voordelen opgemerkt?

De werken zijn eigenlijk vlot verlopen. Op een halve dag was de klus geklaard. Aangezien de werken op het einde van de hitte golf deze zomer zijn uitgevoerd, en het huis al volledig was opgewarmd, heb ik nog niet echt een voordeel kunnen opmerken. Maar ik verwacht dat mijn verbruik in de winter zeker zal dalen en dus zeker ook het bedrag op mijn factuur. Ik kijk reikhalzend uit naar mijn warme en comfortabele woning in de winter!

 

Voor het uitvoeren van werken die energie besparen, zoals een dak- en/of spouwmuurisolatie komt u in aanmerking voor een Vlaamse Energielening. Deze lening kan u aanvragen via SOLVA indien u voldoet aan de voorwaarden. Klik hier voor meer info