Slideshow active slide 1 of

INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING VOOR STREEKONTWIKKELING IN ZUID-OOST-VLAANDEREN

Gevel Cultuurhuis EMotia

OFFICIELE OPENING CULTUURHUIS EMOTIA ERPE-MERE

Op het domein Steenberg prijkt sinds vrijdag 6 maart 2020 het nieuwe Cultuurhuis EMotia. De officiële opening van het gebouw, waarvoor SOLVA als bouwheer optrad, lokte veel volk. Muzikant Jan De Wilde mocht als eerste een optreden geven in de nieuwe concertzaal.

De Bouwdoos - spelende kinderen en voorbijgangers

HERINRICHTING ONDERBENUTTE DORPSPLEINEN 

Via het subsidieproject "De Bouwdoos" zal SOLVA | Streekoverleg samen met drie regionale partners verharde en onderbenutte dorpspleinen uit de regio nieuw leven inblazen. Vijf dorpspleinen in de Vlaamse Ardennen zullen gedurende 1 maand een tijdelijke invulling krijgen. Via een participatief traject wordt samen met lokale inwoners gewerkt aan bruisende en gezonde ontmoetingsplekken.

NIEUWTJES & HOT TOPICS
20200304-_K4A9674.jpg

VLAAMS MINISTER VAN ONROEREND ERFGOED MATTHIAS DIEPENDAELE BRACHT OP 4 MAART EEN BEZOEK AAN DE ARCHEOLOGISCHE SITE DOORN NOORD IN NINOVE

In het kader van Week van de Vrijwilliger (28/2 – 08/03) bracht Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele op 4 maart een bezoek aan de archeologische site Doorn Noord in Ninove. Op de site Doorn Noord werkt de dienst archeologie van SOLVA met heel wat vrijwilligers. Ze helpen de archeologen met het onderzoek van een voorheen ongekende Romeinse nederzetting. Allerhande sporen geven de archeologen een inzicht in het dagelijkse leven van de toenmalige bewoners in de tweede eeuw na Christus.

Tekening kerk

NIEUWE TOEKOMST VOOR PAROCHIEKERKEN

Gemeentebesturen en kerkfabrieken staan voor de grote uitdaging om een nieuwe toekomst te bepalen voor de parochiekerken op hun grondgebied. Het warm water uitvinden is echter niet nodig: zij kunnen inspiratie en kennis opdoen via de Smalltalks van Team Vlaams Bouwmeester. Ook een nieuwe oproep van het Projecbureau Herbestemming Kerken kan voor begeleiding zorgen bij de herbestemming via een haalbaarheidsonderzoek.