Slideshow active slide 1 of

INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING VOOR STREEKONTWIKKELING IN ZUID-OOST-VLAANDEREN

Klimaattafel Denderleeuw - copyright iso800

SUBSIDIES OM ENERGIE-ARMOEDE TE BESTRIJDEN EN KLIMAATPLAN UIT TE VOEREN KOMEN NAAR DE REGIO

Op het einde van 2020 komt nog goed nieuws naar SOLVA en Zuid-Oost-Vlaanderen. Maar liefst twee ingediende subsidiedossiers werden recentelijk goedgekeurd. Hiermee komen ongeveer 60.000 euro subsidies naar de regio om energie-armoede te bestrijden (project "Papillon") en klimaatacties uit te voeren (project "De Meerdoeners: klimaatambassadeurs in actie").

Cover meerjarenplan

DUURZAAMHEID CENTRAAL IN MEERJARENPLANNEN ZUID-OOST-VLAANDEREN

Verledden van de openbare verlichting, vernieuwen van de infrastructuur en de fiets centraal zijn maar enkele van de acties waar de besturen in Zuid-Oost-Vlaanderen volop voor gaan in de komende 6 jaar. SOLVA analyseerde de 21 meerjarenplannen en maakte een top 3 van de meest gekozen acties op 10 domeinen. Milieu en klimaat wint met voorsprong met 300 benoemde acties. 

NIEUWS
Sint-Lievens-Houtem renoveert!

GRATIS RENOVATIEADVIES AAN HUIS IN SINT-LIEVENS-HOUTEM

Via het project "Sint-Lievens-Houtem renoveert!" kan je als particuliere eigenaar gratis en persoonlijk advies en begeleiding van experten krijgen voor energiebesparende renovatiewerken aan je eigen woning. Duurzaam renoveren betekent lagere energiekosten, een beter wooncomfort en een positieve impact op de vastgoedwaarde van een woning. Inschrijven is de boodschap!

RUP Terjoden definitieve vaststelling

WOONUITBREIDINGSGEBIED TERJODEN (AALST) WORDT RECREATIEVE GROENPOOL  

De wijk Terjoden in Aalst krijgt er een groene recreatiepool bij. Het "RUP Terjoden recreatief" schept hiervoor het planologische kader. Directe aanleiding tot de opmaak van het RUP was de genoodzaakte herlokalisatie van de lokale tennisclub Byblos. Er werd gezocht naar een locatie in de buurt en al snel kwam het nabijgelegen, nog niet ontwikkelde woonuitbreidingsgebied in het vizier.