Energiehuis

Het Energiehuis is een initiatief van de Vlaamse overheid, dat je wegwijs maakt in de verschillende (steun)maatregelen voor energie-investeringen en renovatiewerken.

SOLVA is door het Vlaams Energieagentschap (VEA) erkend als Energiehuis voor de deelnemende gemeenten: Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lede, Lierde, Maarkedal, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zottegem en Zwalm.

Kaart van regio Zuid-Oost-Vlaanderen

Als Energiehuis neemt SOLVA volgende taken op:

  1. Verstrekken van de Vlaamse energielening
  2. Organiseren van (woon-) en energieloketten in elke deelnemende gemeente
  3. Uitvoeren van energiescans gericht op begeleiding bij de uitvoering van energiebesparende investeringen (opvolgscan type 2). 

EH SOLVA werkt hiervoor samen met verschillende partners en de deelnemende gemeenten.

Bij het Energiehuis kan je terecht met al je vragen in verband met energiebesparing, renovatie- of aanpassingswerken. Van premies, energie- en renovatieleningen die je kan krijgen voor het energiezuiniger maken van je woning tot informatie over hoe je kan investeren in hernieuwbare energie.

Het Energiehuis geeft ondersteuning en begeleiding waar nodig. Bij zeer specifieke vragen kunnen we doorverwijzen zodat we jouw vragen zo nauwkeurig mogelijk kunnen beantwoorden. Dit kan allemaal online, telefonisch of via een persoonlijk gesprek.

Kom je in aanmerking voor een energielening? Ontdek hier de voorwaarden.

Burgers kunnen sinds 2019 ook terecht bij het Energiehuis voor vragen in verband met energiebesparing, renovatiewerken en hernieuwbare energie.

Beschik je nog niet over dakisolatie, hoogrendementsglas of een efficiënte verwarmingsketel? Dan kan een adviseur van het Energiehuis ook bij jou thuis langskomen.

Tekst Energiehuis SOLVA in het blauw

Heb je vragen?

Vul ons contactformulier in.

We antwoorden je zo snel mogelijk.

DIENSTVERLENING VAN HET ENERGIEHUIS
We ontvangen je graag op afspraak

Energiehuis SOLVA
Gentsesteenweg 1B 
9520 Sint-Lievens-Houtem (Vlierzele)

Contactpersoon: Pavol Orlicky

T: 053 64 65 28 

Pavol Orlicky