De bedrijven van Doorn Noord

 • 27 augustus 2020

Foto: de projectpartners op de eerstesteenlegging op 23 oktober 2019 - © Dirk Wollaert


Met een terrein dat volop in aanleg is, zijn intussen ook de bedrijven gekend die zich zullen vestigen op het nieuwe bedrijventerrein Doorn Noord in Ninove. 30 bedrijven stelden zich kandidaat voor een plekje op dit duurzame bedrijventerrein waar lokale energieopwekking, ruimtelijke kwaliteit, biodiversiteit en slim delen & samenwerken de centrale principes vormen. 11 kandidaten kregen ondertussen een lot toegewezen, 2 bedrijven moeten nog finaal beslissen. 

De gekozen ondernemingen zijn actief in verschillende sectoren en zijn bij vestiging goed voor meer dan 350 werknemers. Dit zijn de eerste elf bedrijven die een lot toegewezen kregen (de twee bedrijven die nog moeten beslissen, worden hier nog niet voorgesteld):

 1. ABEE bvba: actief in engineering van batterijprototypes, batterij-ontwikkeling, adviesverlening, e.d.
 2. Dewo Europe nv: invoer/groothandel van fietsonderdelen/fietsen
 3. De Dagmoed vzw: maatwerk met tewerkstelling van mensen met een afstand tot het normale arbeidscircuit
 4. De Doncker D. bvba: buitenschrijnwerk ramen/deuren in alu, PVC en hout, glaswerken, zonwering, rolluiken, overkappingen
 5. ILvA: de uitbating van een recyclagepark
 6. Keukens De Abdij: keukens op maat & interieurs
 7. Smart Projects bv met exploitatie door ALFA SUN & ALFA COOL: installatie van energiebesparende technieken zoals zonnepanelen, zonneboiler, warmtepompen, enz.
 8. Temsed NV met exploitatie door Zelfbouwmarkt bvba: groothandel met (afhaal)magazijn, e-commerce, productontwikkeling R & D, assemblage van onderdelen tot nieuwe producten met eigen designs, import en export van afgewerkte producten, enz.
 9. Van Der Haegen & Neckebroeck bvba: groothandel, import en export van huishoudlinnen en decoratietextiel
 10. Van Den Brouck - De Sutter bvba: opslag, mechanische behandeling, verwerking, sortering en overslag van oude metalen, groothandel in ijzer en staal, schroot en oude non-ferrometalen, en depollutie van afgedankte voertuigen  
 11. Petrus De Vos & zn bvba: actief in dak- en torenwerken

Eerste kennismaking

Op uitnodiging van SOLVA kwamen deze bedrijven in december 2019 al een eerste keer samen om kennis te maken en te overleggen over de stedenbouwkundige vereisten van de verkoopsvoorwaarden. Zij werden ook uitgenodigd om bij de omgevingsambtenaar van de stad Ninove en bij projectleider Pieter Kindermans advies in te winnen bij de start van de opmaak van hun bouwplannen. Tijdens deze bijeenkomst gaf Fluvius advies over hun aansluiting op het net. Think-E gaf meer toelichting over de mogelijke energieconcepten op basis van het verbruikersprofiel van de toekomstige bedrijven. 

Indeling van het terrein

Ieder bedrijf kreeg intussen een specifiek lot toegewezen.

Daarnaast onderzoeken we ook de aanleg van een windturbine, een bedrijfsverzamelgebouw in combinatie met een dienstencentrum, een vrachtwagenparking en een mobipunt. Hiervoor werd ruimte voorzien op het terrein.

Meer info

Vorderingen van de infrastructuurwerken
Doorn Noord - vordering infrastructuurwerken
Aanleg van de wadi’s met keerelementen in de centrale groenas
Aanleg van de wadi’s met keerelementen langsheen de Expresweg
Doorn Noord - fietspad
Nieuw aangelegde weg en fietspaden in beton met zicht op het ronde punt