Archeologische projecten

Sinds 2008 beschikt SOLVA over een dienst die archeologisch onderzoek behartigt voor de aangesloten leden in 21 steden en gemeenten in het zuiden van Oost-Vlaanderen. Zuid-Oost-Vlaanderen kent een bijzonder rijke geschiedenis. Dit heeft vanzelfsprekend zijn sporen in de ondergrond nagelaten. Het rijke archeologische erfgoed van de streek behoort ons allen toe. SOLVA heeft daarom van meet af aan bewust veel aandacht besteed aan het duurzaam bewaren van alle opgravingsdata uit de regio en aan publiekswerking

Benieuwd naar de geschiedenis en archeologische sites in jouw gemeente?  Hieronder kan je alvast grasduinen doorheen meer dan 100 projecten die elk hun steentje bijdroegen aan onze kennis over 250 000 jaar menselijke geschiedenis in het zuiden van Oost-Vlaanderen. Van steentijdkampementen uit de laatste ijstijd langsheen de Schelde te Kluisbergen, tot de pre-industriële stedelijke begraafplaats van Aalst of stellingposten uit de Tweede Wereldoorlog te Brakel. Ontdek hier welke verborgen geschiedenissen de voorbije jaren weer het daglicht zagen. 

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrieven, brochures en Facebook of vrijwilliger worden?  Neem een kijkje op deze pagina.

 1. Kruisem - Bekestraat - Huise
  Bekestraat
  9750 Zingem
 2. Kruisem - Broekstraat, Groenstraat & Melegemstraat - Zingem
  Broekstraat
  9750 Zingem
 3. Kruisem - Molendamstraat - Ouwegem
  9750 Zingem
 4. Kruisem - Ouwegemstraat Pastorietuin - Ouwegem
  Ouwegemstraat 14
  9750 Zingem
 5. Kruisem - Weistraat - Zingem
  Weistraat
  9750 Kruisem
 6. Zingem - Lokaal bedrijventerrein
  Tuinwijk 11
  9750 Zingem
 7. Zingem - RUP Parkgebied
  Ouwegemstraat
  9750 Zingem
 8. Zingem - RUP Recreatie & Scouts Zingem
  Damstraat
  9750 Zingem
 9. Zingem - RUP WUG Wijnhuisveld
  Groenstraat
  9750 Zingem
 10. Zingem - RUP Zonevreemde bedrijven
  9750 Zingem