Slideshow active slide 1 of

BART WALLAYS

EEN NIEUWE WEBSITE

Vandaag stelt SOLVA zijn nieuwe website voor. Na een nieuw gebouw en een nieuwe huisstijl steekt ook de website in een fris nieuw jasje.

We deden er alles aan om u gemakkelijker, duidelijker én in responsive design te navigeren doorheen de enorme verscheidenheid van projecten die SOLVA via zijn dienstverlening realiseert. Op die manier kan u als bestuur, partner of geïnteresseerde vlot de projecten consulteren en steeds up-to-date blijven over de zaken die u aanbelangen.

Natuurlijk hebben we graag zo veel mogelijk voeling met onze partners. Dankzij het interactieve ontwerp van de website blijft u makkelijk op de hoogte van ons nieuws, kan u inschrijven op onze nieuwsbrief of onze projecten delen via sociale media.

Bart WALLAYS, algemeen directeur SOLVA

20170825-_MG_2630.jpg

Sepulture van…”, BIJZONDERE VONDSTEN IN DE SINT-MARTINUSKERK

Na een zomer van opgraven en enkele geslaagde opensleuvendagen loopt het archeologisch onderzoek in de Aalsterse Sint-Martinuskerk intussen op zijn laatste benen.

Bij de meest in het oog springende vondsten zijn twee grafkelders en twee versierde grafstenen. Een van de grafkelders bevat minstens één houten kist met daarin de resten van de overledene.

De tweede grafkelder heeft aan de binnenzijde een witte pleisterlaag met daarop beschilderde letters. Het betreft een fraai staaltje van middeleeuwse grafschilderkunst en een zeldzame ontdekking bij archeologische onderzoeken.

Lees verder...

 
NIEUWTJES & HOT TOPICS
3

AFWERKINGSFASE RESIDENTIE MUSICA TE KLUISBERGEN

In de dorpskern van Berchem (gemeente Kluisbergen) bouwt SOLVA een hedendaags gebouw met 10 appartementen. De afwerking van de 10 instapklare koopappartementen zit in de laatste fase. Momenteel staan de appertementen te koop.

Deze ruime appartementen zijn steeds uitgerust met alle hedendaags comfort en zijn beschikbaar met 1/2/3 slaapkamers inclusief grote kelderberging en staanplaats. Alle appartementen hebben bovendien een terras en een gemeenschappelijke tuin.

Een van de belangrijkste troeven is de rustige ligging in de Vlaamse Ardennen, niet ver van Oudenaarde. 

Lees verder...

klimaat

KLIMAATPROJECT OPGESTART

Op 27 januari 2017 ondertekende de burgemeesters van 13 steden en gemeenten het Burgemeestersconvenant. Hierin engageren zij zich om tegen 2030 de CO²-uitstoot op de grondgebied te reduceren met minstens 40% en om een adaptatiebeleid uit te werken.

Het project Klimaatgezond-Zuid-Oost-Vlaanderen loopt over een periode van drie jaar en heeft 3 doelstellingen: het schrijven van een gezamenlijk klimaatplan, het ontwikkelen van een gezamenlijke toekomstvisie en strategie voor de regio, en het opstarten van concrete klimaatacties. 

Lees verder...