Slideshow active slide 1 of

INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING VOOR STREEKONTWIKKELING IN ZUID-OOST-VLAANDEREN

KGZOV - cover uitnodiging voorstel klimaatplan

HET PROJECT KLIMAATGEZOND ZUID-OOST-VLAANDEREN STELT KLIMAATPLAN VOOR

Op woensdag 26 september stellen de 13 steden en gemeenten en de 3 partners uit het project het Klimaatplan Zuid-Oost-Vlaanderen voor om 11u in het gemeentehuis van Erpe-Mere.

Het is een lijvig document geworden met ambities voor het gemeentelijk patrimonium, openbare verlichting en eigen vloot, maar daarnaast ook voor de sector van de industrie, landbouw, gezinnen, tertaire sector. Er zijn ook plannen voor hernieuwbare energie, consuminderen en burgerparticipatie.

Lees het programma hier... 

Politiehuis

SOLVA BOUWT NIEUW POLITIEHUIS VOOR PZ ERPE-MERE/LEDE

Het is zover: de eerste spade voor het nieuwe politiehuis van de zone Erpe-Mere/Lede is vrijdagavond 14 september in de grond gestoken.

SOLVA start met de ambitieuze bouw van een modern politiehuis centraal gelegen op de gemeentelijke grens te Erpe-Mere en Lede. 

Lees verder...

NIEUWTJES & HOT TOPICS

REPORTAGE TVOOST OVER OPGRAVINGEN NINOVE DOORN NOORD

Onlangs kwam Katje Retsin van TVOOST langs op de archeologische site Doorn Noord in Ninove. Bekijk nu de reportage die ze maakte voor het programma "In de buurt". 

KGZOV - klimaatplan is klaar

KLIMAATPLAN KLIMAATGEZOND ZUID-OOST-VLAANDEREN IS KLAAR

Het klimaatplan Zuid-Oost-Vlaanderen is klaar. Op 2 juli keuren de laatste gemeenteraden het plan goed. Het is 1 plan voor 13 steden en gemeenten die zich engageerden in het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen. Met dit plan willen ze 40% CO2 reduceren tegen 2030 en de negatieve effecten van klimaatverandering opvangen via een adaptatieplan.

Het is een lijvig document geworden. De beleidstekst telt 190 pagina's en de maatregelentabel is opgebouwd op basis van de verschillende sectoren en telt 12 lijsten. Er werd een top 20 bepaald van meest prioritaire maatregelen. De voorbereiding tot uitvoering start dit najaar.

Download het hier...