HeavenOnEarth2050

  • 20 december 2017

Uitnodiging Netwerkevent: naar een klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen

 

Onder de noemer #HeavenOnEarth2050 droomden eind februari 2018 van dit jaar meer dan 100 relevante organisaties en experten mee van een klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen tegen 2050. Misschien hielp je wel mee een visie ontwikkelen rond dynamische stadskernen, levendige dorpen, ondernemende regio of veerkrachtige open ruimte? De resultaten van dit netwerkevent onderbouwen alvast de vele maatregelen en acties in het klimaatactieplan.

Presentaties zijn te downloaden in het programma van de dag onderaan. Het verslag kan je hier downlaoden: pdf bestandVerslag #HeavenOnEarth2050 (239 kB)

 

Datum en uur: vrijdag 23 februari 2018 van 9u00 tot 12u30
Locatie: De Wattenfabriek, Solleveld 35, 9550 Herzele
Voor wie: Voor actoren en organisaties die actief zijn in de regio rond mobiliteit, energie, wonen, landbouw, industrie, adaptatie,... & lokale besturen.

Hoe ziet jouw #HeavenOnEarth eruit? Heb je al een concreet beeld of is het nog onzuiver? Ongetwijfeld heb je heel wat ideeën voor je eigen omgeving en werkdomein. Wij dagen je uit om, samen met alle actoren uit de regio, verder te denken en te puzzelen aan een geïntegreerde visie voor een klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderderen in 2050.

Ideeën om de wereld klimaatgezond te maken, zijn er vandaag in overvloed. In onze regio maken 13 steden en gemeenten samen een klimaatplan op. Klimaattafels en andere inspraakmomenten leverden nu al meer dan 2000 mogelijke maatregelen op. Maar wat zijn de prioriteiten voor de regio? Waar willen we net naartoe?

Zuid-Oost-Vlaanderen telt 423.000 inwoners, 6 steden en 16 gemeenten. Het is de regio van de Ronde, met een rijk historisch erfgoed en een unieke combinatie van stedelijk gebied en open ruimte.

Samen met 4 boeiende sprekers zoeken we de kruisbestuiving tussen de verschillende acties en domeinen (energie, mobiliteit, wonen, landbouw, industrie, klimaatadaptatie).

PROGRAMMA

8u45: Onthaal

9u00: Welkom door Jozef Dauwe, gedeputeerde Provincie Oost-Vlaanderen

9u15: Project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen: stand van zaken, energiepotentieel & klimaatrisico's in de regio. pdf bestandPPT Project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen.pdf (4.17 MB)

9u40: Een cijfertocht door de regio door Bart Wallays, Directeur SOLVA pdf bestandPPT Bart Wallays - Een cijfertocht door de regio.pdf (14.26 MB)

10u00: Visietafels: laat je inspireren door 1 van de 4 experten en puzzel mee aan een visie voor de regio:

12u00: Terugkoppeling

12u30: Lunch

KGZOV - Netwerkevent 23febr18 Visietafels.JPG

Kom je met de wagen en heb je plaats om passagiers mee te nemen of zoek je een rit? Registeer je en bekijk de plaatsen op eventpool.

Lees meer info over het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen.