20 % minder betalen op je energiefactuur

  • 1 februari 2018

20% minder op de energiefactuur in 18 steden en gemeenten.

18 steden en gemeenten willen de energiefactuur van hun inwoners drastisch verminderen. Daarom bieden zij via SOLVA en i.s.m. energiehuis Bea een groepsaankoop dak- en spouwmuurisolatie aan.

Energie wordt steeds duurder. Om de prijsstijgingen te coun­teren en tegelijk de opwarming van de aarde tegen te gaan, is investeren in energiebesparende maatregelen een verstandi­ge zet. Dat vinden toch deze 18 steden en gemeenten in Zuid-Oost-Vlaanderen: Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruishoutem, Lede, Lierde, Maarkedal, Ninove, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem en Zwalm.

Samen met SOLVA en vzw BEA organiseren ze daarom een groepsaankoop voor dak- en spouwmuurisolatie. Door deze samenaan­koop kunnen ze scherpere prijzen afdwingen en een goede kwaliteit garanderen. Het kan inwoners over de streep trekken om te werken aan de gebouwschil van hun huis. Niet alleen besparen ze er energie mee (-€220), maar helpen ze ook bij de realisatie van het engagement van de steden en gemeenten om de CO2 uitstoot op hun grondgebied met 40% te reduceren in het kader van het klimaatplan (Project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen).

Aangezien elk huis zijn eigen unieke structuur heeft, komt een professional langs bij de deelnemer voor het bekijken van de woning. Deze maakt vervolgens een offerte op maat van de woning voor dak- of spouwmuurisolatie of beide. Ten gevolge van de groepsactie is elke offerte kwalitatief, scherp van prijs én gecheckt op correctheid door het onafhankelijke studiebureau Zero Emission Solutions.

Als de deelnemer uiteindelijk tevreden is van de offerte, gaan de werken van start. Vzw BEA volgt samen met Zero Emission Solutions de uitvoe­ring van de maatregel(en) op.

De actie loopt van 01.02.18 tot en met 31.12.18.

Er worden hierover 5 infosessies georganieerd.

Lees hier meer info over de groepsaankoop dak- en spouwmuurisolatie.